Komplet kamera PEARL i program OpenBook

Slika kamere za skeniranje PERL

Kamera PEARL u kombinaciji s programom OpenBook, programom za optičko prepoznavanje znakova i čitanje, slijepim i slabovidnim osobama omogućava trenutan pristup do tiskanih materijala.

Sklopiva kamera PERL se rasklapa u dva jednostavna koraka i nakon priključenja na USB priključak računala spremna je za rad.

Slika kamere PERL i prozor programa OpenBook

Program OpenBook omogućava upravljanje kamerom PERL, bilo kojim vanjskim skenerom, optičko prepoznavanje znakova, pretvorbu digitalnih slikovnih dokumenata u tekstualne dokumente pogodne za uređivanje, upravljanje govorom i čitanjem dokumenta naglas, uvećavanje teksta i slike na zaslonu računala, promijenu shema boja teksta i pozadine dokumenta prilagođeno slabovidnim osobama ovisno o dijagnozi i ostatku vida, spremanje u pristupačne formate (tekstualni, zvučni zapis i DAISY format). Pomoću programa OpenBook, dokument možemo poslati na brajični zaslon za prikaz na brajevom pismu, napraviti fotokopiju i poslati je u privitku mail poruke, dodati bilo koji SAPI5 kompatibilni glas te podesiti njegovu brzinu čitanja, visinu te količinu izgovora znakova interpunkcije i još puno toga.

U režimu automatskog načina rada, kamera PERL prepoznaje listanje stranice knjige. To znači da će samostalno napraviti sken stranice ćim okrenemo novi list knjige, a program OpenBook odmah ga početi čitati naglas. Ova automatizacija višestruko ubrzava i pojednostavljuje pristup do tiskanih materijala (skeniranje) bez gubitka kvalitete.

Kamera PEARL je sklopiva. Njezino podnožje čini letvica koja služi kao graničnik za list papira ili knjigu. Isporučuje se u zaštitnoj torbici s ručkom. Dimenzije torbice su: cca. 35 x 7,5 x 7 cm.

Uz kameru PEARL dolazi besplatni program FSCamDSBridge. On omogućava da kameru možemo koristiti s bilo kojom Windows aplikacijom.

  • Kamera PEARL s ugrađenom LED svjetiljkom
  • Skeniranje 20 stranica u minuti tijekom čitanja
  • Priključuje se na USB priključak; kameri nije potrebna baterija ili dodatan izvor nabajanja
  • Dodajte komentare i isticanje teksta
  • Program OpenBook skenira stupce i redove u tablici i smješta ih u logički raspored za čitanje
  • Izvoz u ostale aplikacije poput programa Microsoft Word, Notepad, zvučni zapis…

Zemlja podrijekla: Sjedinjene američke države (USA)
Proizvođač: Freedom Scientific


Kamera PEARL

OCR Program OpenBook


Hvala i dođite nam opet!

Navigacija