Poslovni pokloni s točkicama – jedinstveni i pozitivni

Ovih blagdana darujte svoje bližnje, prijatelje, suradnike i poslovne partnere drugačijim poklonima.

Neka vaš poslovni poklon ove godine bude jedinstven porukom i dizajnom, a opet koristan tako da se oni cijele godine Vas sjećaju s pozitivnim mislima i toplinom.

Recite nam svoje božićne i novogodišnje poklon poruke, želje i ideje, a mi ćemo uz pomoć dizajna i digitalnog ili reljefnog tiska učiniti da budu  preneseni primateljima na najbolji mogući način.

Naša specijalnost je reljefna grafika i točkice tj. brajica izbočena ili udubljena. Ali ako su vaše ideje drugačije ili želite nešto originalno, slobodno nam recite i mi ćemo na odabrani proizvod staviti vašu ideju, logotip i sl.

Više na poveznici

Suveniri s tekstom na latinici i Brailleovom pismu – Suveniri za dodir

Javite nam se s povjerenjem i ako vam je potrebna manja količina jer vjerujemo da promocija treba svima.

Novo u poslovanju: Kartično plaćanje

Poštovani naši kupci,

zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da je od sada kod nas u e-trgovini Tiflo globus moguće plaćati karticama putem plativih ponuda koje šaljemo na vaš e-mail. Platiti možete svim debitnim, kreditnim i komercijalnim karticama brendova Visa, Master Card i Maestro. Maestro karticama Zagrebačke banke moguće je plaćanje do 24 rate.

Ovo će olakšati i značajno pojeftiniti kupnju osobito kupcima izvan Hrvatske jer nema nikakvih dodatnih troškova, već samo konverzija valute iz hrvatskih kuna u Eure, odnosno iz kuna u nacionalnu valutu kupca iz inozemstva.

Posjetite nas u našoj E-Trgovini www.tifloglobus.hr i pronađite nešto za sebe ili svoje bližnje. Kupljene artikle poslat ćemo Vam na kućnu adresu.

Help Tech Basic Braille Plus brajični zaslon

Kompaktan, cijenom povoljan brajični zaslon s brajičnom tipkovnicom

Brajični zaslon predstavljen u svibnju 2019. godine na prestižnom sajmu pomagala za slijepe i slabovidne osobe u Frankfurtu na Maini.

Prijenosni brajični zaslon Basic Braille Plus opremljen je s 40 ravnih piezokeramičkih brajičnih ćelija – savršen za korištenje u pokretu ili kod kuće. Zahvaljujući ergonomski raspoređenoj 8-točkastoj brajičnoj tipkovnici možete brzo i lako upisati tekst ili surfati Internetom. Lagano i tanko aluminijsko kućište je kompaktno i istovremeno čvrsto, pa je prikladan za svakodnevnu upotrebu. Bočne su stranice izrađene od visokokvalitetne plastike. Paralelno s USB vezom, dodatni uređaj s Basic Braille Plus može se povezati putem Bluetooth bežične veze.

Nastavite čitati

EVO E10 Pro reproduktor i snimač knjiga

Reproduktor i snimač knjiga EVO E10 je malen i lagan uređaj za slušanje zvučnih knjiga. Također, on čita digitalne knjige u pdf, doc, docx, epub, htm i txt formatu. S njime možete slušati glazbu, a možete i slušati film.

U najnoviji EVO E10 Pro ugrađeno je više od 750 radio stanica:
100 radio stanica iz Hrvatske,
približno 600 radio stanica iz susjednih država koje emitiraju program na nama srodnim jezicima
i 30 radio stanica iz dijaspore.

Pomoću reproduktora EVO E10 možete i slušati podcaste. Podcasti su emisije koje možete slušati u bilo koje vrijeme bez obzira na vrijeme njihovog emitiranja uživo. U EVO E10 ugrađeno je 15 najpopularnijih podcasta, kao što su: Andromeda, Eksplora, Dnevna doza motivacije, U mrježi Prvog, Poligraf i drugo.

Koristeći EVO E10 možete snimati sastanke, nastavu, predavanje i slično. Također, možete i snimati bilješke i podsjetnike. Da bi snimali, dovoljno je pritisnuti samo jednu tipku. Kada napravite snimku, onda je možete i urediti, tj. obrisati suvišne dijelove.

U najnoviji EVO E10 ugrađena je memorija od 12 GB – memorija dovoljna za pohraniti 30 do 50 DAISY zvučnih knjiga ili za tisuće digitalnih knjiga. To je biblioteka za ponijeti na put, u park…

Da bi čitanje digitalnih knjiga bilo ugodno, glas govorne jedinice je poboljšan. Radi se o vrlo ugodnom ženskom glasu poznate televizijske voditeljice.

Pakiranje sadrži:

 • reproduktor i snimač zvučnih i digitalnih knjiga s ugodnim ženskim glasom i tipkama s reljefnim oznakama
 • memorijsku karticu od 8 GB za pohranjivanje knjiga
 • adapter za priključivanje USB memorijskog sticka
 • kabel i strujni punjač
 • približno 750 radio stanica
 • 15 popularnih podcast kanala
 • programski alat za uređivanje snimljenih zapisa / diktata
 • slušalice
 • lijepu i čvrstu kožnu torbicu

Poštarina je besplatna, a uređaj vam šaljemo poštom na kućnu adresu.

Tlakomjer za nadlakticu s govornom funkcijom – NANO V3 SMART SOUND

Jedinstveni tlakomjer s govornom funkcijom na hrvatskom jeziku. Idealan je za osobe zabrinute oko točne interpretacije i očitanja rezultata (osobe oštećenog vida, starija populacija i sl.) kao i za sve ostale kojima bi govorna funkcija pridonijela što ugodnijoj i zanimljivijoj kontroli krvnog tlaka. Govorna funkcija omogućuje Vam da čujete vrijednosti krvnog tlaka i primate zvučnu povratnu informaciju o rezultatima mjerenja u skladu sa smjernicama Svjetske Zdravstvene Organizacije.

Mjerenje sistoličkog tlaka, dijastoličkog tlaka i srčanog pulsa.

Nastavite čitati…

Govorni satovi za slijepe i slabovidne (Hrvatski jezik)

Govorni sat privjesak eView (hrvatski jezik)

Govorni sat u obliku privjeska za ključeve. Lijepog i elegantnog dizajna.
Hrvatski glas (Zdenka) i LCD zaslon u visokom kontrastu
Govorna najava točnog vremena, svakosatna najava, budilica
 
Nastavite čitati…

Govorni ručni sat eView (hrvatski jezik)

Metalno kućište srebrne boje, kožni remen, 4 tipke
Brojčanik s kazaljkama u visokom kontrastu za slabovidne
Hrvatski glas (Zdenka)
Najava točnog vremena, svakosatna najava, budilica
Model za mušku i model za žensku ruku
 
Nastavite čitati…

ABBYY FineReader 15 Standard

ABBYY FineReader je svestran PDF alat za učinkovitiji rad s digitalnim dokumentima. Obuhvaća i digitalne dokumente i papirnate skenove u jedinstvenom procesu.

Pomoću ABBYY OCR tehnologije bazirane na umjetnoj inteligenciji, FineReader uključuje skenirane dokumente u digitalni proces i olakšava digitalizaciju, dohvaćanje, uređivanje, zaštitu, dijeljenje i suradnju na svim vrstama dokumenata u digitalnom okruženju.

 • Rješenje za Windows OS
 • Pretvorba PDF-ova i skenova u formate pristupačne za čitače zaslona
 • Uređivanje i komentiranje PDF-ova
 • Single user licenca za jedno računalo

Nastavite čitati…

Stroj za čitanje Easy Reader

Easy Reader – Stroj za čitanje – Pouzdan sustav skeniranja standardnog tiska i čitanje naglas

Budući da u našim udrugama ima sve više starijih osoba i osoba koje se teže snalaze s računalom a vole čitati smatramo da će stroj za čitanje u svakoj udruzi slijepih biti itekako dobrodošlo pomagalo za njihove članove. Rukovanje je tako jednostavno da ga koristiti može baš svatko. Priključivanjem slušalica omogućeno je da si svaki član pročita i svoju privatnu poštu, upute za lijek… i to diskretno i koliko god puta je potrebno jer stroj za čitanje ponavlja pročitano svaki put kad se pritisne tipka “Čitaj”.

Javne knjižnice imaju vrlo malo knjiga, časopisa i druge literature u formatima pristupačnima slijepim i slabovidnim osobama. Ovim strojem za čitanje one mogu omogućiti da svaki tekst bude pristupačan i slijepim i slabovidnim osobama bez posebne pripreme i angažiranja dodatnih zaposlenika ili volontera.

Mnoge javne ustanove kao što su banke, zdravstvene ustanove, državne ili lokalne jedinice uprave imaju informativne materijale, ugovore, obavijesti samo u tiskanom obliku. Posjedovanjem samo jednog stroja za čitanje svi ti ispisani tekstovi bili bi dostupni slijepim i slabovidnim osobama.
Nastavite čitati…

Sunu narukvica i Independent – dva elektronička pomagala za kretanje slijepih

Koristite elektronička pomagala za kretanje slijepih da biste bili upozoreni na prepreke na putu i da biste istražili prostor oko sebe brzo, lako i pouzdano.

Klasičnim metodama istražiti prostor možete tako da upotrijebite:

 • ruku; tada možete istražiti najviše do 50 cm ispred sebe i to samo u visini prsa i glave,
 • dugi bijeli štap; tada možete istraživati po površini tla ili tik malo iznad i to na udaljenost do 50 – 70 cm.

Oba načina imaju ograničenu primjenu i ponekad sa sobom nose rizik za slijepu osobu, primjerice, rukom prođete preko oštrog predmeta, štapom prođete ispod kamiona, reklame na zidu….

Elektroničkim pomagalima možete istraživati prostor oko sebe na udaljenost do 5,8 metara pouzdano i diskretno, bez zadobivanja ozljeda, bez opasnosti za druge ljude i predmete te s preciznošću i pouzdanjem mapirati prostor i otkriti najpouzdaniji put kretanja.

Upoznajte:

 • Pomagalo za kretanje Sunu narukvica
 • Pomagalo za kretanje Independent

Nastavite čitati i…

Lopte za slijepe, povez za oči, sportske naočale i uže za trčanje

Novo u ponudi u kategoriji “Društvene igre, sport i rekreacija”.

 • Zvučna nogometna lopta
 • Zvučna nogometna lopta, dječja
 • Zvučna rukometna lopta
 • Zvučna košarkaška lopta
 • Zvučna gimnastička lopta – mala
 • Zvučna gimnastička lopta – velika
 • Goalbal lopta (za takmičenje)
 • Goalbal lopta (za trening)
 • Povez za oči
 • Sportske naočale
 • Vrpca za trčanje

Nastavite čitati…

Mobitel SmartVision 2

Kombinacija: zaslon osjetljiv na dodir s jednostavnim ili standardnim sučeljem i fizička tipkovnica s izbočenim i lako prepoznatljivim tipkama.
Ugodan glas čita naglas sve što piše na zaslonu i izgovara svaki pritisak tipke.
Za slabovidne: promijenite veličinu fonta, boju fonta, kontrast i prilagodite osvjetljenje.
Mogućnost instaliranja dodatnih Android aplikacija iz Google trgovine.
Mogućnost proširivanja funkcija mobitela s aplikacijama-pomagalima za slijepe i slabovidne osobe.
Pročitajte više…

Suveniri za dodir

Novi proizvodi napravljeni u našoj digitalnoj tiskari!

Suveniri i slični predmeti s latinicom i Brailleovim pismom te lijepom višebojnom slikom ili logom – već gotovi ili po narudžbi.

Od suvenira nudimo: kemijske olovke različitih oblika i dizajna, upaljače, otvarače za boce, privjeske za ključeve, boce za vodu itd.

Pročitajte više…

Indeks FanFold-D V5

FanFold-D V5 je brzi brajični pisač za tiskanje velike količine materijala sa sustavom traktor za papir (trajan i najpouzdaniji sustav) po zaista povoljnoj cijeni.

 • Ispisuje 1000 stranica na sat (produktivnost)
 • Niska razina buke
 • Moderan, jednostavan i funkcionalan dizajn
 • Jednostavno održavanje na licu mjesta
 • Pametno korisničko sučelje

Pročitajte više…

Indeks Basic-D V5

Index Basic-D V5 je malen, lagan i snažan jednostrani brajični pisač s izdržljivim sustavom za traktor papir, kao što je uvijek i bio; ali sada je unaprijeđen novim suvremenim značajkama poput povezivanja putem Wi-Fi (bežične) veze, ispisivanjem dokumenata direktno s USB memorije (bez korištenja računala) i ispisivanjem dokumenata s mobilnih uređaja (tablet računala i/ili pametnih telefona).

 • Malen, lagan i kompaktan pisač
 • 100 znakova u sekundi (brzina ispisa)
 • Ispis s prijenosnih uređaja
 • Tipke upravljačke ploče obilježene su tiskanim i brajevim pismom
 • Sustav za traktor papir: najpouzdaniji sustav za uvlačenje papira
 • Jednostavan za rukovanje, izdržljiv, trajan

Pročitajte više…