Black Friday popusti

Poštovani naši kupci!

U Black Friday danima snizili smo cijene dva vrlo tražena pomagala: pametnom štapu WeWALK i mobitelu Minivision s fizičkim tipkama i govornom funkcijom na hrvatskom jeziku.

Black Friday popusti traju do petka 24. studenoga 2023. do 23:59 sati.

Više o navedenim pomagalima pročitajte na našoj web stranici, otvorite poveznicu: Black Friday popusti!

Elektronička povećala Reinecker

Od sada u ponudi imamo šest modela elektroničkih povećala tvrtke Reinecker Vision. Sva su povećala poznata po vrhunskoj kvaliteti i pouzdanosti – Made in Germany.

Reinecker Vision je tvrtka iz Njemačke. U dizajnu i proizvodnji malih (elektroničkih) i velikih (video) povećala sudjeluju medicinski stručnjaci oftamologije te stručnjaci iz optike i elektronike. Njihova se povećala prodaju po cijelom svijetu.

Za više informacija posjetite Elektronička povećala Reinecker.

Za sva dodatna pitanja kontaktirajte nas na telefon, e-mail ili nas posjetite u prodavaonici između 8 i 16 sati.

WeWALK pametni (smart) štap za slijepe

WeWALK je štap za samostalno kretanje slijepih osoba opremljen senzorima i pametnom tehnologijom kako bi pružio veću zaštitu od sudaranja s preprekama i dobru orijentaciju u prostoru. Kombinacija je tradicionalnog štapa za slijepe i najsuvremenije tehnologije.

Pravovremeno otkrivanje prepreka na putu i dobra orijentacija ključni su elementi za samostalno kretanje slijepih ljudi.

Na našoj stranici možete pogledati film kako radi WeWALK, otvorite
ovdje.

Za više informacija i nabavu pametnog štapa WeWALK, slobodno nas kontaktirajte.

Activator – računalo s brajičnim zaslonom

    Poštovani svi,
predstavljamo Vam novi brajični uređaj za čitanje i pisanje.
Help Tech Activator i Eurobraille B.Note najsuvremeniji i najkvalitetniji su brajični uređaji za čitanje i pisanje na svijetu. Slijepima koji vole čitati pružaju brojne mogućnosti o kojima su do nedavno samo maštali.

AKTIVATOR

Activator je braično računalo s potpuno novim skupom mogućnosti, made in Njemačka.

Otkrijte novu dimenziju

Help Tech Aktivator je nova generacija brajičnog računala sa zaslonom proširena s dokazanim značajkama brajičnih uređaja za čitanje i pisanje njemačke tvrtke Help Tech, konkavnog brajičnog zaslona (retka s brajičnim ćelijama), ATC tehnologijom i najkvalitetnijom strojnom opremom u suvremeno dizajniranom kućištu. Kombiniranjem naprednim mogućnostima obrade Brailleovog pisma i moćnim potencijalom iPhonea, Activator je uređaj koji korisniku pruža najviše od svih uređaja za čitanje i pisanje.

VAŽNIJE ZNAČAJKE

 • Pametni brajični uređaj za čitanje i pisanje s USB priključkom
 • Ugrađeni prevoditelj u stvarnom vremenu na Braillevo pismo i latinicu
 • iOS aplikacija HELPTECH+
 • Dvije tipkovnice (brajična i qwerty) istovremeno na uređaju

Dvije tipkovnice: brajična i qwerty ugrađene u Activator

Aktivator pruža savršen način unosa za svaku aplikaciju i za svakog korisnika. Poslužite se tipkovnicom i pismom koji vam najviše odgovaraju u nekom trenutku. Izvrsno za školu, fakultet i radno mjesto.

SmartDock

SmartDOCK, koji može biti magnetski spojen s Aktivatorom, stvara savršeni spoj brajičnog zaslona i iPhonea koji nudi potpuno nove mogućnosti. Sa SmartDOC-om, Aktivator postaje mobilna radna stanica.

SmartDock ima USB priključak na vrhu. U njega možete umetnuti USB stick da biste pristupili svojim datotekama. Svojim datotekama u oblaku možete pristupiti preko iPhonea spojenog na SmartDOCK. Također, možete povezati i druge uređaje poput slušalica, mikrofona ili čitača SD kartica.

Da biste spojili iPhone i Activator, iPhone položite na SmartDock. Bluetooth na iPhoneu mora biti uključen.

Zajedničko punjenje

Ako je Activator spojen na strujni ispravljač za napajanje, iPhon položen na SmartDOCK također se automatski puni. Ovime morate ponijeti samo jedan punjač za oba uređaja.

Izbornik omiljenih iPhone aplikacija

Aktivator olakšava otvaranje omiljenih aplikacija na iPhoneu. Možete prilagoditi interni izbornik Aktivatora i dodati svoje omiljene aplikacije sa iPhonea.

Pametne vijesti i novosti

Kada su povezani Activator i iPhone proširuju se interne mogućnosti Activatora s dodatnim internet uslugama, na primjer, primanjem najnovijih vijestima i novostima optimiziranih za čitanje na Brailleovom pismu.

Dijeljenje Activator brajičnog zasllona i iPhone zaslona

Sve što možete dodirom pročitati na brajičnom zaslonu Activatora istovremeno možete pročitati na zaslonu iPhonea. Na iPhoneu uz prikaz teksta na latinici, vidjet ćete položaj pokazivača, odnosno poziciju riječi koja se trenutno čita na brajičnom zaslonu.

Prijenos teksta

Jednostavno i brzo pošaljite kopirani tekst na iPhoneu u Activator. Zatim tekst pročitajte, spremite ili zalijepite u postojeći dokument.

Prenesite datoteke između Activatora i iPhonea

Uz samo nekoliko koraka prenesite bilo koju datoteku između Activatora i iPhonea. Jednostavno i brzo.

Savršeni dodatak: iOS aplikacija HELPTECH+

Besplatna iOS aplikacija HELPTECH+, dodaje mnogo novih značajki Activatoru: prijenos datoteka, istovremeni prikaz sadržaja na brajičnom zaslonu i zaslonu iPhonea, statistiku čitanja, otvaranje gotovo svih oblika datoteka, surfanje internetom, čitanje i pisanje poruka (e-mail, SMS…) i puno više. Aplikacija se kontinuirano razvija, a preko AppStorea korisnik uvijek dobiva najnoviju verziju s najnovijim mogućnostima.

Funkcija diktiranja

Uz funkciju diktiranja na iPhoneu više ne morate pisati koristeći tipkovnicu. Izdiktirajte bilješku, a Activator će je preuzeti s iPhonea i ponuditi vam da sadržaj spremite u novi dokument ili zalijepite u postojeći.

Funkcija govornog izlaza

Funkcija govora Activatora može naglas pročitati sadržaj dokumenta i reproducirati na zvučnike iPhonea. Ugodan glas može se poglasniti ili utišati te ubrzati ili usporiti.

Upravitelj datoteka

Upravitelj datoteka pruža jednostavno i brzo premještanje i kopiranje datoteka između Activatora i iPhonea. Također, na USB stick, SD karticu ili oblak (iCloud, Dropbox itd.).

Slanje teksta

Funkcija jednostavne razmjene teksta između Activatora i iPhonea omogućava da se kopirani tekst iz bilo koje aplikacije pošalje, a zatim pročita, spremi u novi dokument ili zalijepi u poruku, e-mail i slično.

Tehnički podatci

– Težina: 970 g (Activator), 100 g (SmartDock)

– Dimenzije u cm, sklopljeni (V x Š x D): 32 x 2,6 x 12.6

– Dimenzije u cm, rasklopljeni (V x Š x D): 32 x 1.8 x 18.8

– Trajanje baterija: približno 30 sati

– Povezivost Activatora: USB-C, Bluetooth

– Povezivost SmartDock: USB-A, Lightning

Za više informacija, kontaktirajte nas na telefon ili e-mail, radnim danom od 8 do 16 sati.

Reproduktor Evo E10 Pro dobio nove mogućnosti

Danas je objavljeno novo ažuriranje softvera za reproduktor i snimač zvučnih knjiga Evo E10 Pro. Dostupno je za preuzimanje putem samog reproduktora.

Da biste ažurirali softver na najnoviju verziju, učinite sljedeće:

 1. Evo E10 Pro povežite na internet. Ako se vaš reproduktor automatski povezuje na kućni internet, preskočite ovaj korak.
 2. Otvorite glavni izbornik, pritisnite tipku Izbornik.
 3. Pritisnite strelicu gore više puta kako biste odabrali “Provjeri ima li ažuriranja”, a zatim potvrdite tipkom OK.
 4. Pričekajte da se preuzme ažuriranje, a zatim i instalira.

Napomene: Postupak ažuriranja potpuno je automatiziran. Važno je da tijekom preuzimanja i instaliranja ne pritiskate tipke uređaja. Cijelo vrijeme glas će vas voditi i najavljivati što radi.

Kad se uređaj ponovno pokrene, ažuriranje novog softvera je završeno i uređaj možete koristiti.

Što je novo?

Novo ažuriranje donosi niz poboljšanja i nekoliko programskih ispravaka kako bi Evo E10 Pro radio stabilnije. Neke od važnijih novisti su:

 • dodana je mogućnost preimenovanja – sada možete preimenovati knjige i pojedinačne dokumente
 • stvorena je mapa “E-Knjige” za knjige u docx, pdf, txt, web i epub formatu
 • stvorena je mapa “Upute” koja je namjenjena za skraćene i opširne upute o rukovanju s Evo E10 Pro
 • timer za automatsko isključivanje reproduktora i stavljanje reproduktora u stanje mirovanja je unaprijeđen prema preporukama korisnika
 • poboljšan je prijevod poruka izbornika
 • ispravljene su manje pogreške na koje su upozorili korisnici.

Reproduktor Evo E10 Pro s najnovijim mogućnostima može se kupiti ili dobiti na doznaku Hrvatskoga zavoda za zdravstveno osiguranje. Reproduktor šaljemo odmah po primitku ovjerene liječničke potvrde na vašu kućnu adresu bez naplate poštarine ili bilo kojih drugih troškova. Javite nam se na 040 492 285 ili na email adresu.

Posjetite stranicu Evo E10 Pro reproduktor i snimač zvučnih knjiga i upoznajte ovo izvrsno pomagalo.

Tactonom Reader

Otkrijte potencijal audiotaktilne grafike

Tactonom Reader je nova tehnologija za slijepe i slabovidne osobe koja olakšava pristup grafičkom svijetu.

Kombinirajući osjetilo dodira i govornog objašnjenja, čak i složeni vizualni sadržaj postaje razumljiv.

Ime Tactonom potječe od ‘taktilnog’ i ‘autonomnog’, jer nam je važan samostalan rad slijepe i slabovidne osobe bez pomoći drugih.

Tactonom je interaktivni grafički zaslon temeljen na kameri koji može predstaviti sve informacije. Sastojat će se od više od 10.591 taktilne točke i omogućiti autonomni rad.

Jeste li znali da:

 • gradske karte, tlocrti i evakuacijski planovi rijetko su dostupni slijepim i slabovidnim osobama?
 • da mnoge uobičajene grafike učenja (zemljovidi, povijesne karte, grafovi, dijagrami…) u školi nisu dostupni slijepim i slabovidnim učenicima?
 • i da postoji vrlo malo slikovnica i dječjih knjiga za slijepu i slabovidnu djecu?

Tijekom svog školovanja, Fabi također nije imao prilagođene grafičko-vizualne elemente iz udžbenika i ostalih obrazovnih materijala. Pogledajte i poslušajte Fabijevu priču (Youtube kanal) Danas Fabi pomaže u stvaranju audio-taktilne grafike.

Sretni smo što možemo uživo demonstrirati Tactonom Reader i pokazati njegov potencijal.
Za projekt ‘Pristupačni početak u STEM-studijama’ Tactonom Reader važan je dio ovog projekta. (Video prezentacija na Youtube kanalu)

Za sve informacije kontaktirajte nas na telefon +385 91 5020627 ili na e-mail info @ tifloglobus.hr

Eurobraille B.Note s novim mogućnostima: čita, piše, govori i svira

Nastavljamo razvijati i poboljšavati pomagala za slijepe i slabovidne. Ovom prilikom predstavljamo B.Note brajičnu bilježnicu i brajični zaslon najkvalitetniji i najsnažniji uređaj ove vrste. U proljeće ove godine izradili smo B.Note, a sada smo ga usavršili i nadogradili s mnogo korisnih funkcija.

Dostupna je nova verzija programa za brajičnu bilježnicu i brajični zaslon B.Note.

Ova verzija donosi nove audio i glazbene funkcije te govorne jedinice koje govore hrvatski.

B.Note u verziji 2.2.1 sada ima dva reproduktora zvučnih i glazbenih zapisa:

 • reproduktor audio zapisa u .mp3, .wma i .ogg formatu (Reproduktor omogućava slušanje zvučnih knjiga, glazbe, osobnih snimki i drugih zvučnih zapisa.)
 • web radio (potrebna je internet veza) i podcast reproduktor

U novu verziju B.Note ugrađen je program za uređivanje brajične glazbe koji korisniku pruža čitanje i pisanje glazbene partiture u .musicXML formatu. Glazbene note mogu se napisati na B.Note uređaju, zatim pročitati na brajičnom zaslonu i po želji poslušati kako zvuči napisano djelo jer B.Note ima ugrađeni sintesajzer. Glazbene note upisuju se prema Međunarodnoj glazbenoj brajičnoj notaciji.

Novi program dostupan je za B.Note 20 i B.Note 40. Preveden je na hrvatski jezik.

Što je Eurobraille B.Note brajična bilježnica i brajični zaslon?

Pročitajte više na sljedećim poveznicama:

Ukratko
B.Note je brajični zaslon i samostalna brajična bilježnica koja se može koristiti kao mini računalo.

Glavne značajke:

 • Dostupni modeli uređaja: od 40 ili 20 osvježivih brajičnih ćelija
 • Tipkovnice: brajična tipkovnica, tipkovnica za jednoručno pisanje, PC tipkovnica
 • Govorna jedinica: Vocalizer Lana, eSpeak, Mbrola
 • Aplikacije: Eksplorer, Kalkulator (standardni / znanstveni) s mogućnošću računanja razlomaka
 • Editor: uređivanje i čitanje dokumenata – brajičnih formata, txt, rtf, docx (Word), xlsx (Excel), epub, pdf
 • Program za uređivanje brajične glazbe u .musicXML i .BXML formatu
 • Čitanje glazbene partiture na brajici i reproduciranje pomoću ugrađenog sintesajzera
 • Igre: Mine, Mastermint
 • Slušanje: zvučne knjige, glazba, internet radio, podcast
 • Povezivost: Bluetooth, WiFi, USB stick, kabel
 • Brzo punjenje baterija
 • Standardiziran za čitače zaslona: JAWS, NVDA, Narator, Orca, TalkBack, VoiceOwer

Napomena: Učenici i studenti B.Note 20 mogu dobiti na teret HZZO-a.

Govorni ručni satovi – velik izbor kvalitetnih satova koji govore hrvatski!

U ponudi imamo najveći izbor govornih ručnih satova, za svakog kupca koji voli lijep i kvalitetan sat.

Glasovi govore hrvatski, prirodnim govorom, jasno i lako razumljivo

Modeli s glasom: muški Matej, ženski Anamarija i ženski Zdenka

Model za mušku ruku i model za žensku ruku

Kožni remen ili metalna narukvica

Model na dodir i model s tipkama

Metalno kućište, čvrsto i otporno

Dobar kontrast pozadine i brojeva na brojčaniku – za slabovidne osobe

Kvalitetni ručni satovi proizvedeni u Velikoj Britaniji

Nastavite čitati…

ARSA brajični ručni i džepni satovi

U prodaji najbolje od najboljeg…

Kvarcni satovi proizvedeni u Švicarskoj – kvalitetni, pouzdani, točni i vrlo vrlo elegantni – satovi koji traju godinama
Modeli za slijepe osobe, slabovidne osobe i osobe slijepe na boje
Otvaranje na 6 sati, srebrni brojčanik s lako čitljivim taktilnim oznakama za sate i kazaljke
Dobar kontrast pozadina brojčanika, kazaljki i oznaka za sate
Mineralno staklo
Čelično kućište sa žutim PVD-om
Crni kožni remen stil kože krokodila

Nastavite čitati…

Reproduktor E10 s novim izgledom

Poštovani,

Dobili smo novu pošiljku reproduktora E10 za slušanje zvučnih knjiga. U novom izdanju reproduktor dolazi u dva različita izgleda: klasičnom i mladenačkom.

U klasičnom izgledu prednja je strana reproduktora crne boje, a tipke su bijele i žute boje.

U mladenačkom izgledu prednja je strana bijele boje, a tipke su crne i plave boje.

Izgledaju suvremeno i jako lijepo. Uvjerite se i sami, pogledajte ih u našoj E-Trgovini

U reproduktorima je softver optimiziran kako bi radio stabilnije i pouzdanije. Ugrađena je nova baza internet radio stanica i podcast kanala.

Reproduktor E10 slijepe osobe iz Hrvatske mogu dobiti na teret Hrvatskoga zavoda za zdravstveno osiguranje.

Reproduktor E10 može se i kupiti preko našeg Web Shopa ili pozivom na broj telefona 040 492-285 (ako se zove iz inozemstva, broj telefona je +385 40 492285).

Uz reproduktor E10 dobije se kožna torbica, strujni ispravljač, kabel, slušalice i upute na hrvatskom jeziku u zvuku i tiskanom obliku.

Veselimo se Vašem pozivu i posjeti.

Sunu narukvica – pametno rješenje za kretanje

SUNU narukvica je elektroničko pomagalo s pametnom tehnologijom za kretanje slijepih i slabovidnih osoba u obliku ručnog sata. Ona pomaže izbjegavati prepreke ili slijediti objekte na putu. Koristi ultrazvučni sonar ili eho lociranje kako bi detektirala objekte. Vibracijskim signalima upozorava koliko se daleko ili blizu nalazite od otkrivene prepreke i signalizira da ih izbjegnete.

Sunu team radi na izgradnji pristupačnijeg svijeta za sve. Tiflo globus je partner Sunu teama.

Na novoj Sunu web stranici možete pronaći mnogobrojne informacije o Sunu narukvici i aplikaciji SunuApp, videoprezentacije, upute, treninge za korištenje u pristupačnim oblicima kako bi od ovog pomagala dobili najveću pomoć u kretanju. Posjetite www.sunu.com

Nabavite Sunu narukvicu i sigurnije se krećite u zatvorenom prostoru te uživajte u kretanju na otvorenom pomoću dugog bijelog štapa ili psa vodiča uz pametne algoritme Sunu narukvice da biste uživali u šetnji na svježem zraku.

Premium paket – pretplatite se na jednogodišnji premium paket ili kod kupnje nabavite trajni premium paket. Premium paketom dobivate programske alate koji Sunu narukvicu čine višestruko korisnom.

Premium paket u aplikaciji SunuApp dodaje programske alate i time nadograđuje vašu Sunu narukvicu sljedećim mogućnostima:

 • kreiranjem profila za otkrivanje prepreka i praćenje objekata prema osobnim potrebama
 • GPS navigaciju (uklj. Google karte i OpenStreet karte)
 • kreiranje lokacije nekog objekta kao GPS orijentira
 • stvaranje baze favorita od GPS orijentira
 • redovna ažuriranja aplikacije SunuApp
 • izravni kontakt sa stručnjacima Sunu Teama putem chata i emaila za pomoć, savjete i korisničku podršku
 • dobivanje najnovijih vijesti o razvoju Sunu narukvice

Trajna licenca za ABBYY FineReader PDF 15

Ovim Vas putem obavještavamo da u ponudi do kraja ovog mjeseca još imamo trajne licence za ABBYY FineReader PDF 15. Od idućeg mjeseca imat ćemo isključivo licence pretplate.

ABBYY FineReader PDF 15 je program za optičko prepoznavanje teksta i raspoznavanje teksta na slikovnim datotekama te uređivanje i pretraživanje PDF dokumenata.

Uz pomoć skenera ili kamere svaki tiskani materijal na lagan i brzi način možete učiniti pristupačnim s mogućnošću uređivanja i pretraživanja sadržaja.

Nabavite trajnu licencu za ABBYY FineReader PDF 15, kliknite Tiflo globus E-Trgovina

Dostupno je ažuriranje reproduktora EVO E10

Izašla je programska nadogradnja za reproduktor knjiga EVO E10 Pro

Reproduktor knjiga EVO E10 Pro nadograđen je novim mogućnostima, optimiziran je programski kod da bi radio brže i stabilnije te su ispravljene programske pogreške prijavljene od korisnika.

U novoj verziji programa napravljene su funkcije za praćenje čitanja digitalnih knjiga u epub formatu. Ako se reproduktor E10 Pro spoji s računalom i pokrene čitanje digitalne knjige, na zaslonu računala prikazat će se sadržaj knjige, a kursor računala pokazivat će koja je riječ pročitana naglas. Ova mogućnost pomoći će roditeljima slijepog učenika, učiteljima, instruktorima, asistentima praćenje u stvarnom vremenu što uređaj čita slijepoj osobi te mu pomoći u savladavanju pročitanog.

Da biste ažurirali svoj reproduktor EVO E10 Pro najnovijim programom, učinite:

 • uključite reproduktor i provjerite da je povezan na internet (za provjeru pritisnite tipku Info više puta)
 • otvorite glavni izbornik, pritisnite tipku Izbornik (treća tipka odozdo prema gore na lijevoj prednjoj strani uređaja)
 • strelicom dolje ili strelicom gore pronađite “Provjeri ima li ažuriranja”, a zatim pritisnite tipku U redu (OK)
 • Kad vas uređaj obavijesti da je dostupno ažuriranje, ponovno pritisnite tipku U redu i pričekajte trenutak.
 • Uređaj će se isključiti i ponovno uključiti. To je znak da je ažuriranje uspješno napravljeno i da ga možete koristiti s novim, poboljšanim mogućnostima.

Reproduktor EVO E10 Pro naglas izgovara na hrvatskom jeziku svaku pritisnutu tipku i naredbu koju možete aktivirati. Ugodan glas može se po želji ubrzati, usporiti, podesiti da bude glasniji ili tiši te se može prilagoditi dubina glasa kako bi bio ugodan i osobama koje koriste pomagala za sluh.

Reproduktor EVO E10 Pro može svirati zvučne MP3 knjige, Daisy zvučne i tekstualne knjige, digitalne knjige u word, web, pdf, EPUB, rtf i TXT formatu te FN radio postaje, internet radio postaje, podcast kanale. Na njemu možete poslušati i filmove bez da ih pretvarate u neki egzotični format. Također, u njega je ugrađen kvalitetan diktafon za pravljenje kratkih zabilješki i snimač za snimanje višesatnih sastanaka, predavanja i tako dalje.

Reproduktor knjiga EVO E10 Pro isporučuje se u dvije boje:

 • crno kućište s bijelim i žutim tipkama
 • bijelo kućište s crnim i plavim tipkama.

Uz reproduktor dobije se čvrsta kožna torbica, slušalice, strujni punjač, USB kabel i adapter za USB prijenosne memorije.

Reproduktor knjiga slijepe osobe mogu dobiti na doznaku Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Za više informacija i nabavu kontaktirajte nas na telefon 040 492-285
ili posjetite našu internet trgovinu, kliknite ovdje…

Govorni stolni sat (hrvatski govor)

Govorni stolni sat (hrvatski govor)

Stolna ura/sat ima na vrhu dugačku tipku “GOVOR” za izgovor vremena, na prednjem dijelu ispod zaslona četiri tipke u nizu za namještanje i na stražnjoj strani uređaja prekidač za povećanje i smanjivanje glasnoće govora.

Govorna najava točnog vremena i datuma, svakosatna najava, alarm/budilica
Ugodan muški glas, prirodan i lako razumljiv
Zaslon s velikim, kontrasnim digitalnim prikazom
Izbor zvukova za alarm/budilicu
Svakosatna najava: isključeno, svaki puni sat od 0 do 24, svaki puni sat od 7 do 22
2 x AA alkalne baterije (nisu uključene u pakiranje)

Nastavite čitati…

Kutija za tablete

Jednostavni podsjetnik za uzimanje dnevne doze lijekova

Kutija za tablete sa sedam odvojenih spremnika (svaki spremnik za jedan dan u tjednu).

• Izrađeno od izdržljive plastike s jedinstvenim zatvaračima
• Povucite rub poklopca prema gore na prednjoj strani za otvaranje
• Ovalno dno za jednostavnije vađenje tableta
• Svaki spremnik ima otisnutu oznaku na latinici (veliki font) i brajici za dan u tjednu

Dimenzije (D x Š): 17 x 3,85 cm
Proizvođač: Apothecary Products

NANO V3 SMART SOUND tlakomjer za nadlakticu s govornom funkcijom

• Klinički testiran tlakomjer

• Mjerenje sistoličkog tlaka, dijastoličkog tlaka i srčanog pulsa

• Detekcija nepravilnog srčanog ritma

• Tlakomjer jednostavan za uporabu…

• sjednite, smirite disanje i opustite tijelo

• Mandžetu stavite oko nadlaktice

• Pritisnite tipku Start i mjerenje započinje (ostanite mirni i opušteni)

• tiho automatsko napuhivanje manžete

Nakon par sekundi…

• Govorna najava rezultata mjerenja krvnog tlaka i srčanog pulsa

• Veliki lakočitljivi LCD zaslon

• Zamjenjive baterije, 2. godine jamstva, servis osiguran

Nastavite čitati i naručite…

Poklon-paketić za Božić

Kako i ove godine zbog covid situacije i mjera mnogi od nas za Božić neće moći vidjeti članove svoje obitelji, prijatelje i rodbinu pripremili smo za Vas iznenađenje kojim ćete pokazati kako mislite na njih slanjem malog božićnog paketa.

U svakoj sljedećoj objavi stavljat ćemo prijedloge za Božić u paketiću, a na Vama je da odaberete čestitku, kreirate poruku, odaberete poklončić iz naše Web trgovine, a mi ćemo Božićni paketić adresirati i poslati osobi kojoj ste namijenili.

Pišite nam i javljajte svoje želje i prijedloge.

Naš današnji prijedlog:

 • taktilna čestitka Božićna jelka
 • zvučni privjesak s personaliziranim tiskom imena osobe kojoj šaljete poklon

Neka Božićna čarolija počne!!

Cijena: 55,00 kn
Šifra za narudžbu: Božić
Naručite sada…

Privjesak za ključeve Key Finder s LED lampicom i aktiviranjem na zviždanje Slika Božićne čestitke-jelka

Eurobraille B.Note – brajični uređaj za čitanje i pisanje i brajični zaslon

Predstavljamo vam novi, snažan brajični uređaj namijenjen učenicima, studentima i svim slijepim osobama koje koriste Brailleevo pismo. Uz izlaz na brajevom pismu tu je i ugrađeni govor za čitanje naglas.

Opis B.Note uređaja

B.Note osvježiv je brajični zaslon koji se može povezati s više uređaja putem USB-a i Bluetootha kao što su računala, tablet računala ili pametni telefoni. (Napomena: Osvježiv znači da je svaka točka Brailleovog pisma napravljena od sitne igle koja se može po potrebi podići ili spustiti, umjesto da su točke Brailleovog pisma fiksno izbočene npr. na listu papira.)

B.Note je također samostalna brajična bilježnica i računalo koja sadrži Eksplorer za datoteke i Editor za organiziranje, čitanje i uređivanje dokumenata.

Značajke:

 • 20 ili 40 brajičnih ćelija
 • 20 ili 40 tipki usmjeravanja pokazivača
 • Brajična tipkovnica s 10 tipki
 • Dvije upravljačke tipkovnice s 4 tipaka
 • Podržani formati dokumenata: brf, txt, rtf, doc, docx, xls, pdf
 • Kalkulator: Standardni / Znanstveni (mogućnost računanja razlomaka)
 • Govorna jedinica (hrvatski glas plus glasovi za 20 svjetskih jezika)
 • Brajica: Hrvatski standard brajevog pisma plus brajev standard za 20 pisama)
 • SD kartica: 64 GB
 • Wi-fi: 2.4GHz 802.11ac dual band
 • Bluetooth: 4.2 LS BLE
 • Audio izlaz: utičnica 3,5mm
 • Baterija: 3,7 V 6000 mAh (22,2 W)
 • Brzo punjenje pomoću vanjskog strujnog ispravljača s USB C (protokol PD Universel 2.0)
 • Punjenje do 30 % za 25 minuta, 80 % za 1:30 sati
 • Trajanje baterije: više od 14 sati
 • Dimenzije: 235 (20 ćelija) / 365 (40 ćelija) x 105 x 27 mm
 • Masa: 500 gr (20 ćelija) / 600 gr (40 ćelija).

Eurobraille B.Note je dostupan za prodaju.