Elektronička pomagala za kretanje slijepih

SUNU narukvica sa sonarnim senzorom

sunu narukvica (prednja strana)

SUNU narukvica sa sonarnim senzorom je elektroničko pomagalo za kretanje slijepih i slabovidnih i jedina pametna narukvica koja pomaže izbjegavati ili slijediti prepreke na putu. Koristi ultrazvučni sonar ili eho lociranje kako bi detektirala prepreke na udaljenosti do 5,8 metara. Zatim vas vibracijskim signalima upozorava koliko se daleko ili blizu nalazite od te prepreke.
Pročitajte više…

Kupite odmah s karticom (za kupce iz RH)
Sunu narukvica

Cijena: 2.545,24 kn
Šifra: 213100
Naručite sada…


Independent – Elektroničko pomagalo za kretanje

Independent (prednja strana)

Independent je malen i lagan elektronički uređaj za slijepe i slabovidne osobe za upozoravanje na prepreke opremljen s ultrazvučnim i laserskim senzorom. Informacije o otkrivenim preprekama daje putem zvučnih signala.
Pročitajte više…

Kupite odmah s karticom (za kupce iz RH)
Independent

Cijena: 4.726,88 kn
Šifra: 214100
Naručite sada…


Vidite također…


Koristite elektronička pomagala za kretanje da biste bili upozoreni na prepreke na putu i da biste istražili prostor oko sebe brzo, lako i pouzdano.
Klasičnim metodama istražiti prostor možete tako da upotrijebite:
– ruku; tada možete istražiti najviše do 50 cm i to samo u visini prsa i glave,
– dugi bijeli štap; tada možete istraživati po površini tla ili tik malo iznad i to na udaljenost do 50 – 70 cm.
Oba načina imaju ograničenu primjenu i ponekad sa sobom nose rizik za slijepu osobu, primjerice, rukom prođete preko oštrog predmeta, štapom prođete ispod kamiona, reklame na zidu….

Elektroničkim pomagalima možete istraživati prostor oko sebe na udaljenost do 5,8 metara pouzdano i diskretno, bez zadobivanja ozljeda, bez opasnosti za druge ljude i predmete te s preciznošću i pouzdanjem mapirati prostor i otkriti najpouzdaniji put kretanja. Upoznajte: