Informatičko opismenjavanje

Vi ste ovdje: www.tifloglobus.hr / Tiflotehnička poduka

 

Osobama oštećenoga vida računalo je postalo važno pomagalo – olakšava školovanje i studiranje, omogućava zapošljavanje na većem broju radnih mjesta, informiranje i komuniciranje s drugim ljudima.

U radu na računalu slijepi koriste čitače zaslona (Screen Reader) program JAWS for Windows, NonVisual Desktop Access (NVDA), Window-Eyes i Dolphin Supernova. To su softveri čitači zaslona koji tekstualni sadržaj sa zaslona računala prezentiraju u zvučnu ili brajevu izlaznu informaciju. Sljedeći nastavni planovi i programi rada kandidata će upoznati s osnovnim pojmovima ICT-a, mogućnostima operacijskog sustava Windows,softverima čitači zaslona i najčešćim korisničkim programima. Praktične vježbe uz stručno vođenje instruktora osposobit će kandidata za samostalno uporabu stečenog znanja.

Osnovna vodilja poduke je osposobiti kandidata za samostalan rad na računalu sa sustavom Windows i dati mu kvalitetno predznanje za daljnje usavršavanje.

Programi rada i nastavni planovi

Upoznajte se s našim programima poduke i nastavnim planovima informatičkog opismenjavanja. Programi se mogu prilagoditi i kombinirati. Kontaktirajte nas da bismo vam u tome pomogli.

Svi programi rada i nastavni planovi prilagođeni su za rad s pojedincem i grupom poput onih koje organiziraju udruge i druge nevladine organizacije. Sudjelovati mogu djeca od osnovne škole do osoba treće životne dobi.

Budite u trendu! Naučite nešto novo. Savladajte rad na računalu da biste lakše obavljali svakodnevne, školske i zadatke na radnome mjestu koji vas sada sputavaju.

Poduku možemo organizirati i voditi na daljinu putem interneta pomoću programa Skype (programa za internetsko telefoniranje). Time možete učiti iz svoje kuće, u vrijeme koje vama najviše odgovara i na svom računalu.

Da biste ugovorili poduku iz informatičkog opismenjavanja, kontaktirajte nas telefonom, porukom elektroničke pošte ili obrasca za narudžbu.

Osnove rada na računalu 1

Naučite osnove rada s programom JAWS for Windows, rad u operacijskom sustavu Windows i naučite raditi u programu za obradu teksta. Program je prilagođen za učenike osnovnih škola i početnike.

Preuzimanje:

  • [download id=”9″ format=”4″]
  • Osnove rada na računalu 1, Nastavni plan v2.0 (BRL dokument)

Osnove rada na računalu 2

Naučite osnove rada s programom JAWS for Windows, rad u operacijskom sustavu Windows; naučite raditi u programu za obradu teksta, surfati Internetom i raditi s elektroničkom poštom. Program je prilagođen za učenike osnovnih škola i početnike koji žele znati više.

Preuzimanje:

  • [download id=”10″ format=”4″]
  • Osnove rada na računalu 2 (BRL dokument)

ECDL testiranje

Savladajte ECDL module pomoću programa JAWS for Windows da biste izašli na ispit i dobili ECDL certifikat.

Preuzimanje:

  • [download id=”11″ format=”4″]
  • ECDL testiranje (BRL dokument)

Napomena:
Sve dokumente i datoteke s ove web stranice možete besplatno preuzeti na svoje računalo. Da biste ih mogli preuzeti, prijavite se. Ako ste novi, besplatno se registrirajte.

Prijavljivanjem za preuzimanje, web-lokaciju štitimo od internet robota i programa za automatsko preuzimanje sadržaja.