Jednostrani raskid ugovora

Naš cilj je da ste Vi kao naš kupac zadovoljni našom uslugom, stoga ćemo na sve načine pokušati opravdati Vaše povjerenje u nas. Ako zbog bilo kojeg razloga niste potpuno zadovoljni kupljenim artiklom, možete ga slobodno vratiti unutar 14 dana od kupnje uz povrat novca ili zamjenom nekim drugim Vama odgovarajućim artiklom, dokle god artikl nije korišten ili oštećen.

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 (četrnaest) dana bez navođenja razloga.

Trošak dostave, tj. povrat (na našu adresu) pogrešno naručene robe ili reklamirane robe snosi, isključivo, kupac.

Kupac nema pravo na jednostrani raskid Ugovora:

 • ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena
 • ako je predmet Ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, a bila je otpečaćena nakon dostave
 • ako je predmet Ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima te
 • ako je predmet Ugovora isporuka zapečaćenih audiosnimaka ili videosnimaka, odnosno računalnih programa, koji su otpečaćeni nakon isporuke.

Rok za jednostrani raskid Ugovora iznosi 14 (četrnaest) dana od dana kada je kupcu ili trećoj osobi koju je kupac odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet Ugovora predana u posjed, odnosno u slučaju usluge, od sklapanja Ugovora.

Ako je na zahtjev kupca izvršavanje usluge započelo tijekom roka za jednostrani raskid Ugovora, kupac je dužan platiti tvrtki Tiflo globus d.o.o. iznos koji je razmjeran onom što je isporučeno do trenutka kada je kupac obavijestio tvrtku Tiflo globus d.o.o. o jednostranom raskidu Ugovora.

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovog ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaxom ili elektroničkom poštom u kojoj ćete navesti svoje ime, prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora.

Robu vratite ili je predajte u našoj prodavaonici (na adresu TIFLO GLOBUS d.o.o., Kralja Tomislava 7, 40000 Čakovec, Hrvatska) ili (unesite ime, naziv i adresu osobe koju ste ovlastili za preuzimanje robe) bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora. Izravne troškove povrata robe kupac snosi sam.

Smjernice za najjednostavniju uslugu povrata

 • Obavezno ispunite Odluku o jednostranom raskidu ugovora i pošaljite nam je na info@tifloglobus.hr ili poštom na TIFLO GLOBUS d.o.o., Ul. Kralja Tomislava 7, 40000 Čakovec.
 • Vraćena roba mora biti u originalnom pakiranju s naljepnicama proizvođača. Molimo Vas ne uništavajte original pakiranje i ne pišite po njemu.
 • Molimo na paket jasno istaknuti velikim slovima: POVRAT
 • Zadržavamo pravo da odbijemo robu koja nije vraćena u skladu s ovim pravilima.
 • U slučaju da kupac vraća robu koja mu ne odgovara, iz nekog razloga, izravne troškove povrata robe kupac mora snositi sam u oba smjera (povrat na našu adresu i ponovno slanje zamjenskog artikla)
 • U slučaju da se dogodila naša pogreška prilikom pakiranja, poštarinu snosi Tiflo globus d.o.o. u oba smjera (povrat na našu adresu i ponovno slanje zamjenskog artikla – dostavnu službu odabire Tiflo globus d.o.o.)
 • Povrat robe na našu adresu možete obaviti preko dostavne službe po Vašem izboru. Slanje paketa na Vašu adresu obavljamo s našom ugovornom dostavnom službom po važećem cjeniku tvrtke Tiflo globus d.o.o.

Naša politika povrata ne utječe na Vaša zakonska prava kupca.

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. U slučaju oštećenja originalne ambalaže, prateće dokumentacije, uputa i sl. iznos povrata bit će umanjen za postotak sukladan vrijednosti robe. U tom slučaju bit ćete obaviješteni.

Uzimamo pravo da povrat robe potraje do 5 dana od dostave Vašeg paketa na našu adresu. Međutim, nakon što zaprimimo, Vaš će paket biti pregledan i zahtjev će biti obrađen unutar 24 sata od zaprimanja izuzev neradnih dana i praznika.

Ako kupac jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat sredstava koji je od njega primljen, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada Tiflo globus d.o.o. zaprimi pismenu odluku o jednostranom raskidu Ugovora, osim ukoliko je kupac odabrao drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koja je ponuđena. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je kupac izvršio uplatu. U slučaju da kupac pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat.

Povrat novca možemo izvršiti  tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.

Ako se Vaš povrat ne obradi unutar 10 radnih dana, molimo Vas da kontaktirate našu službu za korisnike na poveznici Korisnička služba ili na telefon: +385 40 492 285.

Preuzmite Obrazac za jednostrani raskid ugovora (PDF format, 504 kB)