Stroj za čitanje Easy Reader

Easy Reader – Stroj za čitanje – Pouzdan sustav skeniranja standardnog tiska i čitanje naglas

Budući da u našim udrugama ima sve više starijih osoba i osoba koje se teže snalaze s računalom a vole čitati smatramo da će stroj za čitanje u svakoj udruzi slijepih biti itekako dobrodošlo pomagalo za njihove članove. Rukovanje je tako jednostavno da ga koristiti može baš svatko. Priključivanjem slušalica omogućeno je da si svaki član pročita i svoju privatnu poštu, upute za lijek… i to diskretno i koliko god puta je potrebno jer stroj za čitanje ponavlja pročitano svaki put kad se pritisne tipka “Čitaj”.

Javne knjižnice imaju vrlo malo knjiga, časopisa i druge literature u formatima pristupačnima slijepim i slabovidnim osobama. Ovim strojem za čitanje one mogu omogućiti da svaki tekst bude pristupačan i slijepim i slabovidnim osobama bez posebne pripreme i angažiranja dodatnih zaposlenika ili volontera.

Mnoge javne ustanove kao što su banke, zdravstvene ustanove, državne ili lokalne jedinice uprave imaju informativne materijale, ugovore, obavijesti samo u tiskanom obliku. Posjedovanjem samo jednog stroja za čitanje svi ti ispisani tekstovi bili bi dostupni slijepim i slabovidnim osobama.
Nastavite čitati…