Novosti

Sunu narukvica i Independent – dva elektronička pomagala za kretanje

05. srpnja 2019.
Elektroničkim pomagalima možete istraživati prostor oko sebe na udaljenost do 5,8 metara pouzdano i diskretno, bez zadobivanja ozljeda, bez opasnosti za druge ljude i predmete te s preciznošću i pouzdanjem mapirati prostor i otkriti najpouzdaniji put kretanja.
Nastavite čitati…

Mobiteli s fizičkim tipkama

28. lipnja 2019.
Pametni mobiteli (Google Android) s fizičkim tipkama – MiniVision te fizičkim tipkama i ekranom na dodir – SmartVision 2.
U mobitele je ugrađen hrvatski govor.
Nastavite čitati…

Lopte za slijepe, povez za oči, sportske naočale i vrpca za trčanje

28. lipnja 2019.
Novo u ponudi u kategoriji “Društvene igre, sport i rekreacija”.
Nastavite čitati…

Suveniri za dodir

23.12.2018.
Novi proizvodi napravljeni u našoj digitalnoj tiskari!
Suveniri i slični predmeti s latinicom i Brailleovim pismom te lijepom višebojnom slikom ili logom – već gotovi ili po narudžbi.

FSCamDSBridge i kamera PERL

18.rujna 2018.
Izvrsna vijest za vlasnike kamere PERL – sada uz kameru PERL dolazi besplatni program FSCamDSBridge. On omogućava da kameru koristimo s bilo kojom Windows aplikacijom kao što je npr. program za skeniranje i OCR ABBYY FineReader.

VP SpotDot akustični ormarić

18. rujna 2018.
Poduzeće ViewPlus napravilo je akustični ormarić za višenamjenski brajični pisač VP SpotDot.
Sada možemo tiskati taktilne slike, brajeve knjige i istovremeno razgovarati na telefon ili s kolegama u uredu, u školi…, a buka tiskanja nas neće smetati.

Izdana je nova verzija programa DBT 12.3

Program Duxbury Braille Translator (DBT) koristimo za prevođenje elektroničkih dokumenata na brajevo pismo, za uređivanje brajevih dokumenata i tiskanje brajevih knjiga. Program DBT podržava hrvatski standard brajevog pisma i radi sa svim poznatim modelima brajičnih pisača.

Pročitajte ‘Što je novo u najnovijoj verziji programa DBT 12.3’ (vajnska poveznica, engleski jezik)

Video upute za brajične pisače IndexBraille V5

Video upute za brajične pisače IndexBraille V5 sada su dostupne za postavke Bluetooth povezivanja, ispisivanje putem Bluetooth veze, postavke mrežnog ispisivanja na IndexBraille V5, ispisivanje korištenjem programa BrailleApp, te uređivanje i ispisivanje dokumenata pomoću programa BrailleApp na USB prijenosnoj memoriji (USB sticku).

Video upute prikazuju rad s brajičnim pisačima serije IndexBraille V5 kada oni koriste najnoviju verziju firmwarea. Pročitajte više…

Brajični pisači tvrtke Index Braille

Sada u tvrtki Tiflo globus d.o.o. možete nabaviti kvalitetne brajične pisače švedske tvrtke Index Braille.
Također, pružamo uslugu osposobljavanja za rad, korisničku podršku, instalaciju pisača i programske opreme, servis i održavanje.

Radi se o kvalitetnim brajičnim pisačima opremljenima suvremenim i sofisticiranim rješenjima:

 • Index Everest-D V5 – dvostrani pisač namjenjen učenicima, studentima, za urede…
 • FanFold-D V5 – dvostrani pisač konstruiran za srednje i velike količine ispisa
 • Index BrailleBox V5 – dvostrani pisač, izdržljiv i pouzdan uređaj
 • Index Basic-D V5 – malen, jednostrani pisač

Da biste doznali koji model pisača najbolje odgovara vašim potrebama, pogledajte E-Trgovina / Brailleevi tiskači (brajični pisači).

Evo E10 DAISY reproduktor

Evo E10 DAISY reproduktor je malen, kvalitetan i snažan reproduktor zvučnih knjiga, glazbe, podkasta i video zapisa. Također, čitač digitalnih knjiga – za čitanje koristi ugodan i kvalitetan sintetizator govora, Vocalizer Lana. Uslužni programi poput: internet radio, FM radio, kompas, kalkulator, glasovni podsjetnik, kalendar, sat, budilice čine ga vrlo praktičnim višenamjenskim uređajem koji će se mnogima svidjeti.

TactileView v2.247

Izdana je nova verzija programa TactileView. TactileView je program za dizajniranje i ispis 2D i 3D taktilnih (reljefnih) slika. Jedna od glavnih značajki nove verzije programa TactileView je da sinkronizirano može prikazati i ispisati hrvatski tekst na crnom tisku i literarnom brajevom pismu prema Hrvatskom standardu brajevog pisma.

Stvorena je LibLouis tablica za hrvatsku literarnu brajicu

Zlatko Sobočan, suvlasnik tvrtke Tiflo globus d.o.o., napravio je LibLouis tablicu za Hrvatsko literarno brajevo pismo (šestotočkasto brajicu).

Nove LibLouis hrvatske brajeve tablice već su pronašle konkretnu primjenu. Ugrađene su u suvremen i sofisticiran program za dizajniranje i ispis 2D i 3D taktilnih slika – TactileView.

Pročitajte cijeli članak…

Zvučni katalog pomagala

Snimili smo "Zvučni katalog pomagala" u MP3 formatu. U njemu se nalazi popis svih pomagala iz naše ponude, kratak opis i cijena. To su pomagala za slijepe, visokoslabovidne, slabovidne, gluhoslijepe, osobe slijepe na boje i pomagala za osobe s disleksijom.
Katalog možete preuzeti sa sljedeće poveznice "TIFLO GLOBUS zvučni katalog pomagala 2016".

YouTube kanal tvrtke Tiflo globus

U želji da partnere i kupce upoznamo s pomagalima i proizvodima iz naše ponude, kreirali smo YouTube kanal.
Nastavit ćemo dodavati nova pomagala na kanal, stoga navratite s vremena na vrijeme.

Fascikle s klip mehanizmom

Fascikle za odlaganje listova papira. Klip mehanizam omogućava dodavanje i vađenje listova po želji, a čvrste korice pružaju odličnu zaštitu.

 • Fascikla B4/3 s klip mehanizmom
  (dimenzije 310 x 310 mm, hrbat 30 mm; boja tirkizna)
 • Fascikla B4/5 s klip mehanizmom
  (dimenzije 310 x 310 mm, hrbat 50 mm; boja tirkizna

Tape King s hrvatskim glasom

Tape King je metar (5 m), razulja (libela) i kutomjer. Izmjerene vrijednosti najavljuje glasom i prikazom na ugrađenom zaslonu.
Tape King sada govori hrvatski a koristi ugodan muški glas.

Eurobraille ESYS na hrvatskom jeziku

Uspješnom suradnjom tvrtke Tiflo globus d.o.o. i francuske tvrtke Eurobraille, vrhunske Brailleeve el. bilježnice i Brailleevi retci prevedeni su na hrvatski jezik i prilagođeni za Hrvatski standard brajevog pisma. Radi se o modelima:

 • ESYS12: model s 12 slovnih mjesta (konstruiran za rad uz pametne telefone i tablet računala s operacijskim sustavom Android i IOS (iPhone i iPad))
 • ESYS24: model s 24 slovna mjesta (predviđen za učenike u osnovnim i srednjim školama)
 • ESYS40: model s 40 slovnih mjesta (predviđen za srednjoškolce, studente i za zaposlene)
 • eSYS64: model s 64 slovnih mjesta >(predviđen za osobe koje puno koriste brajevo pismo)
 • ESYS80: model s 80 slovnih mjesta (predviđen za osobe koje puno koriste brajevo pismo te za brajične lektore)

Svi modeli mogu se, žično ili bežično, povezati s osobnim računalomna kojem je instaliran čitač zaslona, pametnim telefonom i tablet računalom (zasnovanom na Androidu ili apple IOS-u /MacOS).

Tlakomjer MTV s govornom funkcijom

Tlakomjer za nadlakticu koji govorom daje upute kako izmjeriti tlak, govorom obavještava o vrijednosti sistoličkog i dijastoličkog tlaka te pulsa i obavještava koliko su oni u skladu s međunarodnim normama. Postupak mjerenja je potpuno automatiziran. Pročitajte više…

Dugi bijeli štap

Štapovi za samostalno kretanje slijepih svih dužina mogu se kupiti i dobiti na doznaku Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. To su kvalitetni američki sklopivi aluminijski štapovi koje slijepi koriste prilikom samostalnog kretanja.

Kalkulatori koji govore hrvatski

Uspješnom suradnjom tvrtki Tiflo globus d.o.o. i Caretec International GmbH, sljedeći su kalkulatori prilagođeni na hrvatski jezik:

 • govorni financijski kalkulatori: DoubleCheck i DoubleCheck XL
 • govorni znanstveni kalkulatori: Platon i Platon XL

Caretec International GmbH je u svijetu poznata tvrtka specijalizirana za proizvodnju pomagala za slijepe, slabovidne, osobe slijepe na boje i gluhoslijepe osobe.


Brajična tiskara

Brajična tiskara počela je s radom i redovitim pružanjem usluga.

Brajična tiskara pruža fizičkim i pravnim osobama uslugu tiskanja na brajevo pismo (Brailleovo pismo, brajicu) letaka, brošura, časopisa, zbornika, uputa, materijal osobne prirode i dr.
Pročitajte više…

Napomena

Našim poslovnim partnerima i korisnicima zahvaljujemo na ukazanom povjerenju i nadamo se daljnjoj uspješnoj suradnji.

Hvala i dođite nam opet!