Jamstvo i servis

Jamstvo za ispravnost prodanih proizvoda i servis

Proizvodi za koje dajemo jamstvo u skladu sa zakonom i jamstvom određenim od strane proizvođača imaju jamstveni list. Pravo na korištenja jamstva ostvaruje se uz predočenje računa i jamstvenog lista. Kupac je dužan čuvati jamstveni list i račun. Datum izdavanja računa je datum početka aktiviranja jamstva. Uz opis proizvoda nalazi se podatak na koji period je osigurano jamstvo za određeni proizvod.

U slučaju izdavanja jamstvenog lista kojim proizvođač jamči ispravnost proizvoda u tijeku određenog vremena, kupac može, ako proizvod nije ispravan zahtijevati da se taj proizvod u razumnom roku popravi, ili da mu se umjesto popravka preda drugi takav ispravan proizvod. Ukoliko za vrijeme trajanja jamstvenog roka nastupi neispravnost proizvoda, isti se dostavlja u ovlašteni servis naveden u jamstvenom listu.

Neki proizvođači opreme imaju svoje ovlaštene servisne centre u Hrvatskoj. Samim time omogućeno Vam je da neispravne proizvode šaljete direktno na njihovu adresu. Često postoji i besplatno “Pickup and return” jamstvo. To znači da, kada kod njih prijavite proizvod na servis, oni organiziraju besplatnu dostavu po neispravni proizvod i vraćaju popravljeni na Vašu adresu.

Molimo Vas da u dokumentaciji uz proizvod ili na internetskoj stranici proizvođača pogledate postoji li za Vaš proizvod ovlašteni servis jer time značajno ubrzavate rješavanje Vaše reklamacije i povećavate Vaše zadovoljstvo.

Proizvodi za koje servis pruža tvrtka Tiflo globus d.o.o.: Ako primijetite da je Vaš proizvod u bilo kojem smislu neispravan, molimo Vas da nas najprije kontaktirate: putem obrasca Korisnička služba, na broj telefona ili na e-mail info@tifloglobus.hr

Jamstvo vrijedi samo pod uvjetom ako je proizvod korišten i održavan prema uputama proizvođača, odnosno prema uobičajenim propisima.

Jamstvom nije obuhvaćena šteta koja bi nastala prilikom pada, sudara, udara, preopterećenja te intervencija i popravaka u toku jamstvenog roka van ovlaštenog servisa ili kao posljedica lošeg održavanja proizvoda.

Jamstvo ne pokriva standardno trošenje potrošnog materijala kao što su: baterije, slušalice, mediji i slično.

Jamstvo na određeni proizvod nije prenosivo te vrijedi samo i jedino prvom kupcu.

Pravo na korištenje jamstva ostvaruje se isključivo uz predočenje računa. Kupac je dužan čuvati jamstveni list i račun. Neispravnost proizvoda nastala kao posljedica nepravilnog korištenja i/ili nepostupanja u skladu s uputama nije osigurana jamstvom. Servisiranje i prodaja zamjenskih dijelova za kupljeni proizvod osigurana je putem ovlaštenih servisera navedenih u jamstvenom listu.

Zadržavamo pravo naplate popravaka u slučaju da reklamacijski zahtjev iz nekog od gore navedenih razloga ne bude odobren.

Ako popravak/zamjena proizvoda ne bude moguć, zadržavamo pravo ponuditi zamjenski proizvod iste ili veće vrijednosti (boja ne mora biti ista), ili u slučaju nemogućnosti zamjene, vratiti dio novca proporcionalan preostalom pretpostavljenom životnom vijeku proizvoda.