Jamstvo i servis

Jamstvo za ispravnost prodanih proizvoda i servis

Proizvodi za koje dajemo jamstvo u skladu sa zakonom i jamstvom određenim od strane proizvođača imaju jamstveni list. Ako nema jamstvenog lista, onda je dokaz jamstva račun.

Pravo na korištenja jamstva ostvaruje se uz predočenje jamstvenog lista i/ili račun. Kupac je dužan čuvati jamstveni list i račun. Datum izdavanja računa je datum početka aktiviranja jamstva. Uz opis proizvoda nalazi se podatak na koji period je osigurano jamstvo za određeni proizvod.

U slučaju izdavanja jamstvenog lista kojim proizvođač jamči ispravnost proizvoda u tijeku određenog vremena, kupac može, ako proizvod nije ispravan zahtijevati da se taj proizvod u razumnom roku popravi ili, ako to nije moguće, da mu se osigura drugi takav ispravan proizvod. Ukoliko za vrijeme trajanja jamstvenog roka nastupi neispravnost proizvoda, isti se dostavlja u ovlašteni servis naveden u jamstvenom listu.

Neki proizvođači uređaja imaju svoje ovlaštene servisne centre u Hrvatskoj. Samim time omogućeno Vam je da neispravne proizvode dostavite izravno na njihovu adresu. Često postoji i besplatno “Pickup and return” jamstvo. To znači da, kada kod njih prijavite proizvod na servis, oni organiziraju besplatnu dostavu po neispravni proizvod i vraćaju popravljeni na Vašu adresu.

Molimo Vas da u dokumentaciji uz proizvod ili na internetskoj stranici proizvođača pogledate postoji li za Vaš proizvod ovlašteni servis jer time značajno ubrzavate rješavanje Vaše reklamacije i povećavate Vaše zadovoljstvo.

Proizvodi za koje servis pruža tvrtka Tiflo globus d. o. o. – Ako primijetite da je Vaš proizvod u bilo kojem smislu neispravan, molimo Vas da nas najprije kontaktirate: putem obrasca Korisnička služba, na broj telefona ili porukom na e-adresu info@tifloglobus.hr

Jamstvo vrijedi samo pod uvjetom ako je proizvod korišten i održavan prema uputama proizvođača, odnosno prema uobičajenim propisima.

Jamstvom nije obuhvaćena šteta koja nastaje uslijed pada, sudara, udara, preopterećenja, lošeg rukovanja, korištenja u svrhe za koje uređaj nije namijenjen te intervencija i popravaka u toku jamstvenog roka izvan ovlaštenog servisa ili kao posljedica lošeg održavanja proizvoda. Jamstvom nije osigurano neispravnost proizvoda nastala kao posljedica nepravilnog korištenja i/ili nepostupanja u skladu s uputama proizvođača.

Jamstvo ne pokriva standardno trošenje potrošnog materijala kao što su baterije, slušalice, mediji i slično.

Jamstvo na određeni proizvod nije prenosivo te vrijedi samo i jedino prvom kupcu.

Servisiranje i prodaja zamjenskih dijelova za kupljeni proizvod osigurana je putem ovlaštenih servisera navedenih u jamstvenom listu.

Zadržavamo pravo naplate popravaka u slučaju da reklamacijski zahtjev iz nekog od gore navedenih razloga ne bude odobren ili ako jamstvo u nekom dijelu ne pokriva trošak (npr. čišćenje).

Ako popravak/zamjena proizvoda ne bude moguć, zadržavamo pravo ponuditi zamjenski proizvod iste vrijednosti, ponuditi proizvod veće vrijednosti uz vašu nadoplatu razlike ili, u slučaju nemogućnosti zamjene, vratiti dio novca proporcionalan preostalom pretpostavljenom životnom vijeku proizvoda.