Newsletter uvjeti korištenja

Važno nam je da se osjećate sigurno kupujući na tifloglobus.hr. Tiflo globus d.o.o. je odgovorna za sve internetske stranice u vlasništvu i sve podatke, između ostaloga i tifloglobus.hr. Usklađeni smo s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka, te smo također vezani sa Zakonom o zaštiti potrošača (Narodne novine br. 41/14). Primjerice, bilo koji važni osobni podatak će biti što prije obrisan čim prestanu vrijediti određeni zakonski rokovi.

Kod registracije za newsletter prikupljamo i obrađujemo Vaše podatke uz Vašu privolu a sukladno članku 7. Zakona o zaštiti osobnih podataka, gdje slobodno i izričito dajete privolu za prikupljanje i daljnje obrađivanje Vaših osobnih podataka ustupljenih poduzeću Tiflo globus d.o.o., u svrhe koje su izričito navedene za pojedinu privolu, u ovom slučaju za svrhu slanja newslettera. Ovaj dio zaštite privatnosti reguliran je Izjavom o privatnosti i povjerljivosti osobnih podataka. Izjava o privatnosti ujedno je sastavni dio Uvjeta poslovanja poduzeća Tiflo globus d.o.o. te se odnosi na privatnost osobnih podataka koji se prikupljaju i koriste na stranicama www.tifloglobus.hr i pridruženih poddomena (npr. newsletter.tifloglobus.hr) te u kojim uvjetima i kome ih otkrivamo. Vaše podatke prije svega čuvamo te im možete uvijek pristupiti, promijeniti ili ih u potpunosti ukloniti.

Ako želite primati naš Newsletter, od Vas ćemo prilikom prijave zatražiti Vaš nadimak ili ime i prezime i adresu elektroničke pošte. S pomoću ovih podataka poboljšavamo naše buduće marketinške aktivnosti tako da Vam više odgovaraju. Mi spremamo Vaše podatke u našu bazu podataka na zaštićenome serveru. Tim podatcima pristup imaju samo Tifloglobusovi administratori. Mi Vam jamčimo da nećemo dijeliti ili prodavati Vašu e-adresu drugim tvrtkama.

Na Newsletter se možete odjaviti u svakom trenutku i besplatno, klikom na poveznicu koja se nalazi na dnu svake e-poruke koju primite od nas.

Mi ulažemo napore u održavanje internetskih stranica prema potrebama naših korisnika, s informacijama koje su potrebne. Iz tog razloga koristimo se tehnologijom koja prikuplja, obrađuje i odabire podatke o tome kako se koriste naše internetske stranice. Te informacije prikupljamo pomoću kolačića (eng. cookies). U praksi to znači da naše internetske stranice "pamte&qout; ako ste ih već posjetili te mi iz toga bilježimo statistiku koja nam govori kako Vi i ostali upotrebljavate naše internetske stranice. Kolačići (eng. cookies) predstavljaju skup informacija koji se pohranjuje na osobno računalo u trenutku pregledavanja internetske stranice. Svrha kolačića je pohraniti informacije o nekim Vašim postavkama i ponašanju na internetu. Osim jednostavnih informacija, kolačići mogu pohraniti i veliki broj osobnih informacija poput imena te adrese elektroničke pošte, no za isto morate dati suglasnost kako bi se pohranilo. Ukoliko isto niste omogućili, kolačići neće moći pristupiti datotekama i podatcima. Iako radnje pohrane i slanja kolačića Vama nisu vidljive njih je moguće kroz postavke internetskog preglednika izbrisati ili postaviti automatsko prihvaćanje ili odbijanje kolačića. Postoje dvije vrste kolačića, a to su privremeni i trajni kolačići. Privremeni kolačići se pohranjuju na računalu te se po zatvaranju web preglednika automatski brišu. Trajni kolačići ostaju pohranjeni u Vašem web pregledniku čak i po zatvaranju no obično imaju rok isteka. Najćešće se pohranjuju informacije koje bi olakšale pristup registriranim korisnicima što rezultira mogućnostima da korisnik bude zapamćen, odnosno da se ne mora svaki put iznova prijavljivati. Mi se koristimo kolačićima s Google Analyticsa. S pomoću ovoga određujemo koje dijelove Vi pregledavate kada klikate na tifloglobus.hr te na ostalim poddomenama tifloglobus.hr.

Kolačiće možete obrisati iz Vašeg preglednika u bilo kojem trenutku. Ali molimo Vas da pripazite, da ako prilagodite postavke svojega preglednika da ne sprema kolačiće, pojedine dijelove stranice tifloglobus.hr nećete moći koristiti. Stoga Vam preporučujemo da omogućite kolačiće. Neki podaci koje Tiflo globus prikuplja mogu biti javni, ali u anonimnome obliku, na primjer podatci o broju posjetitelja internetske stranice. Informacije o našim kupcima važan su dio našega posla te ih nećemo ni prodavati ni mijenjati s ostalima. Ako u bilo kojem trenutku ti podatci trebaju biti podijeljeni drugim osobama, Vi ćete prvi to moći odbiti.

Ako se slažete i prihvaćate ove Newsletter uvjete korištenja, kliknite ovdje da biste se prijavili na "Tiflo globus info" newsletter listu.