Izdavačka djelatnost

Tvrtka Tiflo globus d.o.o. specijalizirala se za izdavaštvo: časopisa, stručne literature i lijepe književnosti u brajične digitalne formate (BRL, BRF, BSE…) – oblike brajevih e-knjiga koje se čitaju prstima na brajičnim elektroničkim uređajima, a namijenjene su slijepim i slabovidnim osobama. Na ovom području izdavačke djelatnosti, tvrtka TIFLO GLOBUS d.o.o. je prva i jedina u Republici Hrvatskoj.

U sklopu izdavačke djelatnosti radimo prilagodbu već tiskanih materijala sa standardnog crnog tiska (školskih udžbenika i dopunskog nastavnog materijala, lektira i drugo) u brajevu e-knjigu i klasičnu tiskanu brajevu knjigu. To su nekomercijalne prilagodbe namjenjene isključivo učenicima oštećenoga vida koji pohađaju osnovnu i srednju školu. U toj misiji uspješno surađujemo s mnogim nakladnicima, te obrazovnim ustanovama, školama, roditeljima i učenicima uključenima u integrirano obrazovanje.

Da bismo slijepim i slabovidnim osobama omogućili kvalitetnije cjeloživotno obrazovanje, informiranje i pristup do tiskanih materijala (lijepe književnosti, priručnika, publikacija i uputa za proizvode), pružamo uslugu "Izdavaštvo na brajevom pismu" te razvijamo suradnju s uspješnim nakladnicima, autorima, tvrtkama, udrugama, obrazovnim i ostalim ustanovama. Svaki njihov zahtjev kao i odobrenje za izdavanje materijala na brajevom pismu, slijepim osobama otvara vrata u samostalnost.

Vidite također…

Navigacija