Brajični pisači / brajični tiskači i pribor

Odaberite vrstu brajičnog pisača:

Jednostrani brajični pisači

Romeo 60

Jednostrani brajični pisači utiskuju točkice brajevog pisma samo na jednu stranicu lista papira. Odlikuje ih kvalitetan tisak, male dimenzije pisača, pristupačna cijena i pouzdanost u radu.

Dvostrani brajični pisači

juliet 120 Index Everest-D V5 prednja strana, kosa perspektiva

Dvostrani brajični pisači utiskuju točkice brajevog pisma na obje stranice lista papira. Odlikuje ih kvalitetan tisak, brzina, pouzdanost u radu, dugovječnost i štedljivost.

Višenamjenski brajični pisači

VP SpotDot

Ovi pisači na listu papira mogu paralelno ispisati tekst na brajici i crnom tisku te otisnuti sliku u reljefu za slijepe i sliku u boji za slabovidne. Ova sofisticirana tehnologija kombiniranja izrađuje jedinstvene sadržaje i pruža istovremeni vizualni i taktilni doživljaj.

Također, oni su dizajnirani za upotrebu i izvršavanje širokog raspona zadataka. Jedinstvena kombinacija reljefnog i inkjet ispisa olakšava rad slijepim i slabovidnim osobama, učenicima s teškoćama u razvoju, poslovnim osobama, starijoj populaciji i mnogima drugima. Razlog paralelne izrade je u kvalitativno i kvantitativno boljoj stimulaciji osjetila prilikom prenošenja informacija. Taktilnim putem i kontrastnim bojama prezentacija kolegama dobiva sasvim novu dimenziju, gradivo u školama postaje zanimljivije i lakše se usvaja (pristupačnije je), prostorni koncepti lakše se predoče i uče, a informacije se efikasnije prenose i primjenjuju.

Profesionalni brajični pisači

INDEX_FanFold_D_V5_PREDNJA_STRANA

Svi profesionalni brajični pisači su dvostrani pisači i namijenjeni za proizvodnju velike količine knjiga i publikacija na brajici.

Programska oprema i pribor

– računalni programi za prevođenje teksta na Brailleovo pismo, obradu i uređivanje, izradu brajevih e-knjiga i tiskanje brajevih knjiga
– računalni programi za pripremu, uređivanje i tiskanje taktilnih i taktilno-vizualnih slika
– akustični ormarići za smanjivanje buke

Brajev papir

Papir za brajične pisače.


Index Braille je najpoznatiji i najdugotrajniji europski proizvođač brajičnih pisača. Sjedište tvrtke je u Švedskoj. Proizvode pet modela brajičnih pisača; majmanji model Basic namijenjen je za učenike u osnovnim školama dok je najveći model namijenjen za manje tiskare i izdavače.

Enabling Technologies je međunarodno poznata američka tvrtka (SAD) s četrdeset godišnjim iskustvom u proizvodnji klasičnih i elektroničkih brajičnih pisača. Tvrtka je razvila 21 model pisača (od pisača za izradu etiketa, obilježavanje proizvoda do profesionalnih tiskarskih rješenja), a čitava proizvodnja odvija se u Americi. Svi njihovi pisači zadovoljavaju međunarodne standarde o kvaliteti i učinkovitom energetskom razredu.

Interpoint N.V. je tvrtka iz Belgije koja proizvodi vrhunski brajični pisač za komercijalnu proizvodnju brajevih knjiga i publikacija.

View Plus Technologies je lider u proizvodnji brajičnih pisača i inovativnih rješenja u proizvodnji tiskanih materijala te softverskih rješenja za slijepe i slabovidne osobe. Sjedište tvrtke je u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Hvala i dođite nam opet!

Navigacija