ABBYY FineReader 15 Standard

ABBYY FineReader je svestran PDF alat za učinkovitiji rad s digitalnim dokumentima. Obuhvaća i digitalne dokumente i papirnate skenove u jedinstvenom procesu.

Pomoću ABBYY OCR tehnologije bazirane na umjetnoj inteligenciji, FineReader uključuje skenirane dokumente u digitalni proces i olakšava digitalizaciju, dohvaćanje, uređivanje, zaštitu, dijeljenje i suradnju na svim vrstama dokumenata u digitalnom okruženju.

  • Rješenje za Windows OS
  • Pretvorba PDF-ova i skenova u formate pristupačne za čitače zaslona
  • Uređivanje i komentiranje PDF-ova
  • Single user licenca za jedno računalo

Nastavite čitati…

LibLouis tablica za hrvatsku literarnu brajicu

Stvorena je LibLouis tablica za hrvatsku literarnu brajicu

Zlatko Sobočan, suvlasnik tvrtke Tiflo globus d.o.o., napravio je LibLouis tablicu za Hrvatsko literarno brajevo pismo (šestotočkasto brajicu).

LibLouis je brajični prevoditelj razvijen pod licencom otvorenog koda. Koristi se u mnogim čitačima zaslona, brajičnim uređajima za čitanje i pisanje te brajičnim tiskačima za sinkronizirano prevođenje teksta na literarno brajevo pismo.

Nove LibLouis hrvatske brajeve tablice već su pronašle konkretnu primjenu. Ugrađene su u suvremen i sofisticiran program za dizajniranje i ispis 2D i 3D taktilnih slika – TactileView.

LibLouis je dosad imao samo tablicu za Hrvatsku računalnu brajicu. Budući da je osmotočkasta računalna brajica bila razvijena za ASCII sučelje i operativni sustav DOS, u novim operativnim sustavima s grafičkim korisničkim sučeljem postala je zastarjela i izgubila je primjenu. Novim LibLouis tablicama za literarnu brajicu, ponovno smo uključeni u najnovije trendove brajevog izdavaštva. Također, one će nam omogućiti prilagodbu i lokalizaciju najsuvremenijih pomagala za brajevo čitanje i pisanje.

Više o projektu LibLouis možete pročitati na službenoj mrežnoj stranici (Liblouis* – An open-source braille translator and back-translator.)