Mobitel SmartVision 2

Kombinacija: zaslon osjetljiv na dodir s jednostavnim ili standardnim sučeljem i fizička tipkovnica s izbočenim i lako prepoznatljivim tipkama.
Ugodan glas čita naglas sve što piše na zaslonu i izgovara svaki pritisak tipke.
Za slabovidne: promijenite veličinu fonta, boju fonta, kontrast i prilagodite osvjetljenje.
Mogućnost instaliranja dodatnih Android aplikacija iz Google trgovine.
Mogućnost proširivanja funkcija mobitela s aplikacijama-pomagalima za slijepe i slabovidne osobe.
Pročitajte više…

Suveniri za dodir

Novi proizvodi napravljeni u našoj digitalnoj tiskari!

Suveniri i slični predmeti s latinicom i Brailleovim pismom te lijepom višebojnom slikom ili logom – već gotovi ili po narudžbi.

Od suvenira nudimo: kemijske olovke različitih oblika i dizajna, upaljače, otvarače za boce, privjeske za ključeve, boce za vodu itd.

Pročitajte više…

Indeks FanFold-D V5

FanFold-D V5 je brzi brajični pisač za tiskanje velike količine materijala sa sustavom traktor za papir (trajan i najpouzdaniji sustav) po zaista povoljnoj cijeni.

 • Ispisuje 1000 stranica na sat (produktivnost)
 • Niska razina buke
 • Moderan, jednostavan i funkcionalan dizajn
 • Jednostavno održavanje na licu mjesta
 • Pametno korisničko sučelje

Pročitajte više…

Indeks Basic-D V5

Index Basic-D V5 je malen, lagan i snažan jednostrani brajični pisač s izdržljivim sustavom za traktor papir, kao što je uvijek i bio; ali sada je unaprijeđen novim suvremenim značajkama poput povezivanja putem Wi-Fi (bežične) veze, ispisivanjem dokumenata direktno s USB memorije (bez korištenja računala) i ispisivanjem dokumenata s mobilnih uređaja (tablet računala i/ili pametnih telefona).

 • Malen, lagan i kompaktan pisač
 • 100 znakova u sekundi (brzina ispisa)
 • Ispis s prijenosnih uređaja
 • Tipke upravljačke ploče obilježene su tiskanim i brajevim pismom
 • Sustav za traktor papir: najpouzdaniji sustav za uvlačenje papira
 • Jednostavan za rukovanje, izdržljiv, trajan

Pročitajte više…

Index Everest-D v5

Everest-D V5 je snažan i svestran brajični pisač. On tiska kvalitetno brajevo pismo i reljefne slike na rezani papir.

 • tiska 400 A4 stranica na sat
 • izrađuje reljefne slike u visokoj taktilnoj rezoluciji
 • automatsko ispisuje u obliku brošure
 • sadrži horizontalne i vertikalne mogućnosti ispisa
 • koristi rezani papir
 • jednostavan za rukovanje

Pročitajte više…

LibLouis tablica za hrvatsku literarnu brajicu

Stvorena je LibLouis tablica za hrvatsku literarnu brajicu

Zlatko Sobočan, suvlasnik tvrtke Tiflo globus d.o.o., napravio je LibLouis tablicu za Hrvatsko literarno brajevo pismo (šestotočkasto brajicu).

LibLouis je brajični prevoditelj razvijen pod licencom otvorenog koda. Koristi se u mnogim čitačima zaslona, brajičnim uređajima za čitanje i pisanje te brajičnim tiskačima za sinkronizirano prevođenje teksta na literarno brajevo pismo.

Nove LibLouis hrvatske brajeve tablice već su pronašle konkretnu primjenu. Ugrađene su u suvremen i sofisticiran program za dizajniranje i ispis 2D i 3D taktilnih slika – TactileView.

LibLouis je dosad imao samo tablicu za Hrvatsku računalnu brajicu. Budući da je osmotočkasta računalna brajica bila razvijena za ASCII sučelje i operativni sustav DOS, u novim operativnim sustavima s grafičkim korisničkim sučeljem postala je zastarjela i izgubila je primjenu. Novim LibLouis tablicama za literarnu brajicu, ponovno smo uključeni u najnovije trendove brajevog izdavaštva. Također, one će nam omogućiti prilagodbu i lokalizaciju najsuvremenijih pomagala za brajevo čitanje i pisanje.

Više o projektu LibLouis možete pročitati na službenoj mrežnoj stranici (Liblouis* – An open-source braille translator and back-translator.)

HV-E5 DAISY reproduktor

– reproduktor: DAISY / zvučne knjige / glazba / video (film)
– čitač elektroničkih dokumenata
– snimač / diktafon / Line In
– FM radio prijemnik / FM radio predajnik
– kalendar / sat / podsjetnik / štoperica / odbrojavanje vremena
– automatsko isključivanje / tajmer automatizacije zadataka
– kompas / kalkulator / povijest / knjižne oznake
Pročitajte više…

Interpoint 55 Brailleov tiskač

 • kvalitetan ispis Brailleovog pisma na obje stranice lista papira
  • Brailleove točkice su pravilnog okruglog oblika
  • pravilan razmak između točkica unutar slova, između slova i između retka
 • 2.000 tiskanih stranica na sat
 • korištenje papira u roli
 • ugrađen rezač papira; izlazni list je spreman za čitanje ili uvezivanje
 • odaberite jednostrani ispis ili dvostrani ispis (magazin stil: 4 stranice po listu papira)
 • ekonomičan u radu
 • trajan uz minimalne troškove održavanja
 • robustan i pouzdan

Pročitajte više…

TOPAZ® PHD prijenosno elektroničko povećalo

Lagani TOPAZ PHD sadrži sve značajke ergonomičnosti i kompaktnosti stolnog elektroničkog povećala TOPAZ, ali se može sklopiti poput prijenosnog računala (laptopa). Uz automatsko fokusiranje, širok raspon uvećanja, intuitivnim kontrolama za upravljanje, s pet zadanih i 27 prilagodljivih visoko-kontrasnih shema boja, podesivim vodilicama i maskama za čitanje najnoviji model TOPAZ PHD omogućava slabovidnima samostalno čitanje crnog tiska i proučavanje sitnih vizualnih pojedinosti na predmetima kod kuće, u uredu, u učionici ili na putu.
Pročitajte više…

Kalkulatori koji govore hrvatski

DoubleCheck – Financijski kalkulator

DoubleCheck je džepni financijski kalkulator s govorom. Govori hrvatski. Dimenzije: 150 x 60 x 20 mm. Osim osnovnih računskih operacija nudi financijske i statističke funkcije.

Doublecheck XL – Financijski kalkulator

Doublecheck XL je stolni financijski kalkulator za slabovidne osobe koji ima veliki zaslon i prikaz u visokom kontrastu. Osim osnovnih računskih operacija nudi financijske i statističke funkcije.

DoubleCheck XL – Financijski kalkulator s hrvatskim govorom

DoubleCheck XL s govorom je stolni financijski kalkulator koji govori hrvatski, ima veliki zaslon i prikaz u visokom kontrastu. Osim osnovnih računskih operacija nudi financijske i statističke funkcije.

Platon – Znanstveni kalkulator

Platon je džepni znanstveni govorni kalkulator. Govori hrvatski. Osim osnovnih računskih operacija nudi mnogobrojne znanstvene i druge dodatne funkcije.

Platon XL – Znanstveni kalkulator

Platon XL je stolni znanstveni kalkulator za slabovidne osobe. Ima veliki zaslon i prikaz u visokom kontrastu. Osim osnovnih računskih operacija nudi mnogobrojne znanstvene i druge dodatne funkcije.

Platon XL – Znanstveni kalkulator s hrvatskim govorom

Platon XL s govorom je stolni znanstveni kalkulator koji govori hrvatski, ima veliki zaslon i prikaz u visokom kontrastu. Osim osnovnih računskih operacija nudi mnogobrojne znanstvene i druge dodatne funkcije.
 

Pročitajte više…

Privjesak za ključeve s aktiviranjem na zviždanje i s LED svjetiljkom

Ako vam ključevi padnu na pod, zametnete ih u nekom džepu ili… samo zazviždite! Privjesak će se oglasiti i zasvjetliti da biste ga lako pronašli.

Ukoliko putujete autobusom, a prtljagu ostavljate u prtljažniku, prikaćite privjesak za torbu, a na odredištu samo zazviždite! da biste brzo pronašli torbu i da je ne zamijenite.

Ugrađena mala svjetiljka slabovidnima će pomoći kod otključavanja vrata u mraku.

Pročitajte više…

Povećala za slabovidne

U ponudi su snažna programska povećala te multifunkcionalna ručna, prijenosna i stolna elektronička povećala najbolje kvalitete. To su izdržljiva povećala obogaćena brojnim funkcijama i dizajnirana da slabovidnim osobama, bez obzira na dijagnozu i ostatak vida, pomažu u obavljanju svakodnevnih i profesionalnih zadataka. Odlikuju se, također, lijepim i funkcionalnim dizajnom te su jednostavna za rukovanje.
Zemlja podrijekla: SAD

Pročitajte više…

Foxy-Reader

Govorni čitač naljepnica, privjesaka i igraćih karata, MP3 svirač i snimač veličine olovke koji govori hrvatski.

Foxy Reader možete koristiti za označavanje stotine svakodnevnih kućanskih predmeta uključujući kolekcije CD diskova, namirnice (uključujući namirnice i predmete u zamrzivaču i škrinji), lijekove i odjeću. Također, možete ga koristiti za identificiranje naredbenih tipki, primjerice tipaka na uređajima, liftu, ili za prepoznavanje važnih dokumenata.

Govorni obilježivač i čitač naljepnica i privjesaka

Obilježite i identificirajte bilo koji predmet i odjeću čak i ako je stavljate na pranje bez ikakvih teškoća s krajnje jednostavnim pomagalom za označavanje!

Foxy Reader bilježi i reproducira izgovorenu poruku kada s njegovim vrhom dodirnete neku od taktilnih naljepnica ili privjesaka.

Zvučne igraće karte

Igrajte kartaške igre sa slijepim i slabovidnim kolegama i prijateljima koji nemaju teškoće s vidom!

Uz Foxy Reader dobit ćete internacionalni špil igraćih karata – 52 karte plus 2 jockera. Igraće karte su standardnog izgleda. Ovim špilom zvučnih igraćih karata možete igrati: sedmice, belot, šnaps, poker, preferans, bridž, blackjack (ajnc) i drugo.

MP3 svirač i snimač

Slušajte svoju omiljenu glazbu ili zvučnu knjigu u MP3 formatu na vajnski zvučnik ili slušalice!

Snimite popis za trgovinu, upute za uporabu proizvoda i uzimanje lijekova, bilješke s obvezama i drugo!

Pročitajte više…

Colorino

Colorino

Detektor boja i svjetla

Ovaj malen i snažan uređaj prepoznaje više od 150 različitih boja i izgovara ih razgovjetnim i ugodnim glasom na hrvatskom jeziku.
Detektor svjetla otkrit će izvor svjetla čak i na led lampici i razlikovati prirodnu svjetlost ili umjetni izvor svjetla.
Glasnoću govora podesite između tri razina, a u priključnicu možete priključiti slušalice ili slušni aparat.

Pročitajte više…

CEBRA modularni brajični redak

Cebra – modularni brajični redak
od 20 do 80 brajičnih ćelija

Cebra je fleksibilni brajični redak kojeg možete sastaviti korištenjem različitih modula i navigacijskih elemenata da biste ga prilagodili osobnim potrebama.

Korištenjem inovativnog CBI klik sustava postignuto je da je lako međusobno kombinirati različite brajične i navigacijske module. Zbog brzog povezivanja pojedinih modula, Cebra je jednostavan za prenošenje i proširivanje broja modula. Za samo nekoliko sekundi brajični redak od 80 znakova možete pretvoriti u prijenosni redak od 20 znakova i obrnuto.

Modularni brajični redak Cebra kompatibilan je sa svim komercijalnim čitačima zaslona i s NVDA.

Namjenjen je za korištenje u školi, radnom mjestu i za profesionalno korištenje u lektoriranju brajičnog teksta prije ispisa.

Preveden je na hrvatski jezik i prilagođen za Hrvatski standard brajevog pisma.

Za više pojedinosti, pročitajte ovdje…