Informatičko opismenjavanje

Vi ste ovdje: Tifloglobus.hr / Poduka / Informatičko opismenjavanje

 

Tiflo globus Logotip

 

 

Informatičko opismenjavanje

 

Osobama oštećenog vida računalo je postalo važno pomagalo – olakšava školovanje i studiranje, omogućava zapošljavanje na većem broju radnih mjesta, informiranje i komuniciranje s drugim ljudima.

 

U radu na računalu slijepi koriste programe JAWS for Windows, NonVisual Desktop Access (NVDA), Window-Eyes i Dolphin Supernova. To su softveri čitači zaslona koji tekstualni sadržaj sa zaslona računala prezentiraju u zvučnu ili brajevu izlaznu informaciju. Sljedeći nastavni planovi i programi rada kandidata će upoznati s osnovnim pojmovima ICT-a, mogućnostima operacijskog sustava Windows,softverima čitači zaslona i najčešćim korisničkim programima. Praktične vježbe uz stručno vođenje instruktora osposobit će kandidata za samostalno uporabu stečenog znanja.

 

Osnovna vodilja je osposobiti kandidata za samostalan rad na računalu sa sustavom Windows i dati mu kvalitetno predznanje za daljnje usavršavanje.

 

 

Programi rada i nastavni planovi

 

Upoznajte se s našim programima poduke i nastavnim planovima informatičkog opismenjavanja. Programi se mogu prilagoditi i kombinirati. Kontaktirajte nas da bismo vam u tome pomogli.

 

Svi programi rada i nastavni planovi prilagođeni su za rad s pojedincem i grupom poput onih koje organiziraju udruge i druge nevladine organizacije. Sudjelovati mogu djeca od osnovne škole do osoba treće životne dobi.

Budite u trendu! Naučite nešto novo. Savladajte rad na računalu da biste lakše obavljali svakodnevne, školske i zadatke na radnome mjestu koji vas sada sputavaju.

 

Poduku možemo organizirati i voditi na daljinu pomoću programa Skype (programa za internetsko telefoniranje). Time možete učiti iz svoje kuće, u vrijeme koje vama najviše odgovara i na svom računalu.

Da biste ugovorili poduku iz informatičkog opismenjavanja, kontaktirajte nas telefonom, porukom elektroničke pošte ili obrasca za narudžbu.

 

 

Osnove rada na računalu 1

 

Naučite osnove rada s programom JAWS for Windows, rad u operacijskom sustavu Windows i naučite raditi u programu za obradu teksta. Program je prilagođen za učenike osnovnih škola i početnike.

Preuzimanje:

 

 

Osnove rada na računalu 2

 

Naučite osnove rada s programom JAWS for Windows, rad u operacijskom sustavu Windows; naučite raditi u programu za obradu teksta, surfati Internetom i raditi s elektroničkom poštom. Program je prilagođen za učenike osnovnih škola i početnike koji žele znati više.

Preuzimanje:

 

 

ECDL testiranje

 

Savladajte ECDL module pomoću programa JAWS for Windows da biste izašli na ispit i dobili ECDL certifikat.

Preuzimanje:

 

 

Sve dokumente i datoteke s ove web stranice možete besplatno preuzeti na svoje računalo. Da biste ih mogli preuzeti, prijavite se. Ako ste novi, besplatno se registrirajte.

 

Prijavljivanjem za preuzimanje, web-lokaciju štitimo od internet robota i programa za automatsko preuzimanje sadržaja.